недеља, 12. септембар 2010.

ГАЛИЈА - Злочин и казна

Двадесети албум групе Галија. Каква каријера! Једва чекам да га чујем. Ово је први синг -спот.

Ипак, ево приче која је истинита и можда послужи некоме ко има намеру да се бави новинарством у животу.Имао сам задовољство да с'јесени 90-те у продукцији РТ Војводине будем водитељ ТВ емисије која је снимана за потребе новогодишњег програма. У емисији су своје нове песме свирали тада сви који су нешто значили на југословенској поп рок сцени. Била је међу њима и Галија која је објавила албум "Историја, ти и ја", иначе мени најдражи од Галије. На снимању спота за песму "Да ли си сањала" упознам се са Нешом Галијом и све је било супер. Пошто сам у то време био запослен на Радију Србобран учини ми се занимљивим да направим интервју са њим. Предложим му и добијем потврдан одговор уз напомену да би то њима много значило, јер у плану је велики новосадски концерт па им је свака јавна промоција важна. Договоримо се да интервју направимо након завршетка снимања и разговора за телевизијску емисију, али снимање се одужило, осванули смо. Учинило ми се да би тај интервју за радио Србобран могао да се направи и након концерта, јер Боже мој, видимо се на Сајмишту где се концерт одржавао. Предложим то Неши, он ме погледа бело, ћути неколико секунди и затим онако више за себе каже ок. Нико срећнији од мене. Уморан као пас одлазим на спавање, задовољан собом, јер сам завршио добар посао за телевизују, добио позив за концерт, упознао велику групу Галију, а Неша прихватио мој предлог да интервју не правимо након напорног рада, него да га одложимо за после концерта.

Концерт одличан, новосадско сајмиште препуно,уживање... Након концерта сав срећан, прилазим Неши, честитам на одличном концерту и питам где ћемо да направимо интервју? Он ме погледа потпуно идентично као када сам му предложио да интервју одложимо и каже:
- А, шта ће сад мени тај интервју, концерт је прошао, а и уморан сам. Направићемо неки други пут.

Остао сам згранут и разочаран, али врло брзо сам схватио да сам добио бесплатну лекцију, која нема цену. И дан данас сам захвалан Неши на овом "шамару".
С.Ш.

1 коментара:

Stevan NS је рекао...

Biznis. Svako gleda svoj. I svako pokušava da iz toga uzme korist. Prilika se nudi samo jednom. Treba uzeti tad ili može da bude nikad. Ih što bih voleo da dođe trenutak da matorom uzmeš meru.

Постави коментар